ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

Η εθνική μας βιβλιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της και μας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστούς χώρους σε μία ατελείωτη εξερεύνηση στον μαγικό κόσμο των γραμμάτων.
Η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (ΕΒΕ) στο ΚΠΙΣΝ και στο ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ στο κέντρο της πόλης, προσφέρει στους ερευνητές και στο ευρύ κοινό διευρυμένες συλλογές, σύγχρονες υπηρεσίες και Δανειστικό Τμήμα.

14 Ιανουαρίου 2019 – πρόσβαση παντού

Ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου του 2018 οι βιβλιοφάγοι και οι αναγνώστες έχουν πρόσβαση στις συλλογές περιοδικών, χειρόγραφων και στο Δανειστικό Τμήμα της βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ωστόσο, από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο σύνολο των συλλογών της ερευνητικής βιβλιοθήκης. Οι δυνατότητες που παρέχει η νέα εθνική βιβλιοθήκη στους αναγνώστες είναι πράγματι απεριόριστες ως προς τον όγκο του περιεχομένου και εξαιρετικά πολλές ως προς τον τρόπο αναζήτησης πηγών και ανάγνωσης. Η βιβλιοθήκη παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες όπως: Πλατφόρμα ψηφιακών συλλογών, νέο ιστότοπο (web site), νέο ηλεκτρονικό κατάλογο, υπηρεσία ενιαίας αναζήτησης και ηλεκτρονικό αναγνωστήριο. Για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει η ΕΒΕ, θα πρέπει να πιστοποιηθεί ως εγγεγραμμένος αναγνώστης στο Ενιαίο Σύστημα Πιστοποίησης Αναγνωστών. Ωστόσο, όλοι ανεξαιρέτως, ακόμη και η μη πιστοποιημένοι, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια βιβλία και άρθρα.

Την ίδια ημέρα, στις 14 Ιανουαρίου 2019 θα ξεκινήσει και η επαναλειτουργία του χώρου που παραδοσιακά φιλοξενούσε τη βιβλιοθήκη έως σήμερα, στο κέντρο της πόλης, στην Πανεπιστήμιου 32. Στους χώρους του Βαλλιάνειου μεγάρου θα υπάρχει αναγνωστήριο εφημερίδων, ενώ θα λειτουργεί και ως πύλη πληροφόρησης με υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Εξερευνήστε τις δυνατότητες που σας παρέχει η ΕΒΕ στην ιστοσελίδα της.

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ CHRISTMAS FACTORY ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Χριστούγεννα χωρίς ξωτικά δε γίνονται, πόσο μάλλον αν δουλεύουν οργανωμένα για έναν ολόκληρο χρόνο, κρυφά και ασταμάτητα, καταστρώνοντας όχι υποχθόνια σχέδια αλλά δεκάδες εκπλήξεις για τα παιδιά και για όλους όσοι δεν ξεχνάμε να γινόμαστε παιδιά.

Εργοστάσια με παιχνίδια, με γλυκά, με μαγικά κόλπα, πολύ και πλούσιο φαγητό, 250 εκδηλώσεις με θέατρο, χορό, μουσική, χορωδίες, θέατρο σκιών, μαγικά και ό,τι ακόμη μας μαγεύει θα μας περιμένει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου για να ζήσουμε όμορφες στιγμές σε ένα εργοστάσιο διαφορετικό από τα άλλα, στο εργοστάσιο όπου τα Χριστούγεννα γίνονται πραγματικά.

Στην Πειραιώς 100, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το αρχηγείο του Αη Βασίλη έχει στηθεί από την 1η Δεκεμβρίου για να δεχτεί γράμματα από όλα τα παιδιά. Δεκάδες καταστήματα εστίασης αλλά και γλυκοπωλεία έχουν στηθεί για να εξυπηρετήσουν μικρούς και μεγάλους, ενώ ένας εντυπωσιακός αριθμός με καταστήματα δώρων υπενθυμίζουν σε όλους ότι τα Χριστούγεννα δίνουμε και παίρνουμε δώρα πασπαλισμένη με το απαραίτητο συστατικό της αγάπης.

Και αυτά τα Χριστούγεννα το εργοστάσιο παιχνιδιών του Αγίου Βασίλη μας περιμένει για να το χαρούμε όπως μας αξίζει!

Περισσότερες πληροφορίες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΑ!

Τα παγοδρόμια ξεπρόβαλαν δειλά πριν από μερικά χρόνια και πλέον αποτελούν θεσμό για τους μικρούς και τους μεγάλους που τα αναμένουν κάθε Χριστούγεννα με προσμονή.

Το μεγαλύτερο

Το πιο μεγάλο παγοδρόμιο της πόλης βρίσκεται στον Κηφισό, σε έναν «παγωμένο» χώρο 1.000τ.μ.. Το Athens Heart ανοίγει τον Σεπτέμβριο και κλείνει αρχές Μαΐου, βρίσκεται στην περιοχή του Ταύρου στην Πειραιώς και εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά όχι μόνο από τον εξαιρετικά μεγάλο χώρο του αλλά και από την πολύ καλή ποιότητα του πάγου που επιτρέπει ακόμη και σε επίδοξους αθλητές να προπονηθούν σωστά με τη βοήθεια καθηγητών καλλιτεχνικού πατινάζ.

Το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ

Την 1η Δεκεμβρίου και για όλο το διάστημα των γιορτών, το παγοδρόμιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναμένεται να κατακλυστεί από κόσμο που εκμεταλλεύεται τη δωρεάν χρήση για μία ώρα για να διασκεδάσει σε μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες της πρωτεύουσας, κάνοντας πατινάζ!

Το παγοδρόμιο του Μεγάρου

Στις 9 Δεκεμβρίου ανοίγει και το παγοδρόμιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2019 θα φιλοξενήσει εκατοντάδες φίλους στα 375τ.μ.. Συνδυάστε το με κάποια από τις δεκάδες παραστάσεις του Μεγάρου ή επιλέξτε το μεμονωμένα για να διασκεδάσετε ποιοτικά έως τις 11 το βράδυ καθημερινές και Σαββατοκύριακα.

Το «ανοικτό»

Στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ίλιον ένα ακόμη εντυπωσιακό παγοδρόμιο έχει ανοίξει από τις 21 Νοεμβρίου και θα μας περιμένει έως τα τέλη Ιανουαρίου έως τις 11 το βράδυ για να παίξουμε και να μάθουμε να πατινάρουμε σε πραγματικό πάγο, σε έναν οργανωμένο, μεγάλο, ανοιχτό χώρο, με έμπειρους εκπαιδευτές.

Τα παγοδρόμια είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά και ψυχαγωγούν μεγάλους και μικρούς. Είναι ένα ευπρόσδεκτο χειμωνιάτικο διάλειμμα και σίγουρα θα θέλαμε να παραμείνουν πολύ μετά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και γιατί όχι, να πληθύνουν. Μία ακόμη ευχή για κάτω από το δέντρο…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ένας αιώνας κινέζικου πολιτισμού στο Μουσείο της Ακρόπολης, μέσα από αντικείμενα, έργα τέχνης, έπιπλα, που έχουν «βγει» από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711-1799). Στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου βρίσκονταν τα διαμερίσματα του Αυτοκράτορα και εκεί φυλάσσονταν το αντιπροσωπευτικότερο κομμάτι του πολιτισμού κάθε εποχής στο πραγματικά «μεγάλο» κινέζικο βασίλειο. Ο Quialong παρέμεινε στον θρόνο της Κίνας για εξήντα χρόνια (1736-1795), μέσα στα οποία βοήθησε στην αναμόρφωσή της, διπλασίασε την έκταση και τον πληθυσμό της, υποστήριξε τις τέχνες και τα γράμματα και συνέβαλλε στην ευημερία των πολιτών. Υπήρξε μία μεγάλη προσωπικότητα της εποχής του, ενώ οι επιλογές του αναβάθμισαν την Κίνα στο σύνολό της.

Εκθέματα που εντυπωσιάζουν και εκπλήσσουν

Τα σπουδαία εκθέματα ξεκινούν με την χρυσοκέντητη τελετουργική στολή του Αυτοκράτορα και το γιγαντιαίο πορτρέτο του που τον απεικονίζει μετά την άνοδό του στον θρόνο. Τα τελετουργικά του ενδύματα ακολουθούν τα σκεύη για το τσάι, τα κοστούμια των ηθοποιών από τις ιδιωτικές θεατρικές παραστάσεις, τα ποιητικά κείμενα, ενώ εντύπωση προκαλεί το θερμαινόμενο κρεβάτι του αυτοκρατορικού ζεύγους και τα επιλεγμένα διακοσμητικά έργα που επέλεγε ο ίδιος ο αυτοκράτορας. Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει φροντίσει για ημέρες και ώρες ξεναγήσεων, στα αγγλικά και στα ελληνικά, με σκοπό να φέρει κοντά τον επισκέπτη στον πολιτισμό της Κίνας σε μία λαμπρή περίοδο της ιστορίας της. Διάρκεια έως τις 14 Φεβρουαρίου 2019. Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Μουσείου Ακρόπολης.

Περισσότερες πληροφορίες