espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΥΨΕΛΗ: ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’30 ΕΩΣ ΤΟ ’60

Ανακαλύψτε μία από τις πλουσιότερες πολιτιστικά περιοχές της Αθήνας που μεσουρανούσε για τρεις δεκαετίες και στις γειτονιές της δημιουργούσαν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Η ανάπτυξη της περιοχής ως καθαρά αστικής ξεκίνησε τη δεκαετία του 1930 με την κατασκευή μονοκατοικιών αλλά και των πρώτων σύγχρονων πολυκατοικιών στην Αθήνα, ταυτόχρονα με την περιοχή του Κολωνακίου, με επιρροές από το Μπάουχαους και την Αρ Ντεκό. Σύντομα η Κυψέλη έγινε μία από τις αριστοκρατικότερες περιοχές της Αθήνας. Αυτό έδωσε την ώθηση τις επόμενες δεκαετίες του 1950 και του 1960, οπότε και η Κυψέλη βρέθηκε στην ακμή της. Εκείνη την εποχή οι πολυκατοικίες της Κυψέλης κατοικούνταν από την αστική τάξη και θεωρούνταν προνομιούχες κατοικίες.

Στην Κυψέλη έζησαν, για ένα τουλάχιστον μεγάλο διάστημα της ζωής τους, σημαντικοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ο. Ελύτης, ο Ν. Γκάτσος, ο Ν. Εγγονόπουλος, ο Μ. Σαχτούρης, η Κ. Δημουλά και πολλοί άλλοι. Δεν πρέπει βεβαίως να ξεχνάμε ότι στην Κυψέλη, και συγκεκριμένα στην οδό Ζακύνθου, ήταν και το σπίτι του Κωνσταντίνου Κανάρη, προς τιμήν του οποίου, κατά πως λέγεται, δόθηκαν τόσα ονόματα νησιών στους δρόμους της περιοχής.
Μία διαδρομή που θα μας αποκαλύψει τα ρομαντικά χρόνια της Αθήνας.