espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Οι φυσιολάτρες τα επισκέπτονται συχνά. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν τα γνωρίζουμε ούτε κατ’ όνομα. Και όμως τα δύο καταφύγια της Πάρνηθας, το Μπάφι και το Φλαμπούρι, αποτελούν δύο από τους καλύτερους ορεινούς προορισμούς και μάλιστα ελάχιστη ώρα από το κέντρο της πόλης. Η Πάρνηθα, το βουνό που υψώνεται βόρεια της Αθήνας, με έκταση 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ψηλότερη κορυφή τα 1.413μ. (Καραμπόλα), αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, που δικαίως την έχουν συμπεριλάβει στο δίκτυο Natura 2000.

Καταφύγιο Μπάφι

Στα 1.161μ., μόλις μία ώρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, μας περιμένει το καταφύγιο Μπάφι, το πρώτο στη σειρά καταφύγιο που συναντά ο επισκέπτης ανεβαίνοντας το βουνό. Το καταφύγιο, όπως μαρτυρά ο χαρακτηρισμός του, προσφέρει ζεστασιά, χώρους διαμονής και φαγητό. Τα δωμάτια διαμονής είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, ενώ η κουζίνα του οργανωμένη για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του, τους χειμερινούς κυρίως μήνες. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου οργανώνουν δραστηριότητες για παιδιά αλλά και για μεγάλους στη φύση, ενώ υπάρχει οργανωμένος χώρος δανειστικής βιβλιοθήκης για ενημέρωση και χαλάρωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Καταφύγιο Φλαμπούρι

Μέσα στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, στα 1.158μ. συναντάμε το καταφύγιο Φλαμπούρι που αγναντεύει περιμετρικά την Αθήνα, την Αίγινα, τον Πόρο, με καθαρό καιρό την Ύδρα, τη λίμνη του Μαραθώνα, τον ευβοϊκό κόλπο, τη Δίρφυ, την Εύβοια… Το καταφύγιο Φλαμπούρι του ορειβατικού συλλόγου Αχαρνών διαθέτει χώρους διαμονής και κουζίνα, οργανωμένες περιβαλλοντικές εκδρομές και δραστηριότητες για μεγάλους και παιδιά. Το καταφύγιο ηλεκτροδοτείται με φωτοβολταϊκά, ενώ διαθέτει και ενεργειακό τζάκι, φροντίζοντας να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες

Εάν επιθυμείτε να διανυκτερεύσετε φροντίστε να έχετε ενημερώσει σχετικά τους υπεύθυνους των καταφυγίων και να έχετε πάρει μαζί σας υπνόσακο.