espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΟΡΟΦΟΣ 6

 

ACROPOLIS BOARDROOM & TERRACE

Ένα δωμάτιο συναντήσεων, μία σουίτα, μία ταράτσα. Όλα αψεγάδιαστα. Όλα ονειρικά. Όλα εκφραστές της υψηλής αισθητικής του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental που τα φιλοξενεί. Όλα, με κοινό παρονομαστή, το μεγαλείο που αντικρίζουν, το βράχο της Ακρόπολης, την Αθήνα στα πόδια τους, το κέντρο της πόλης μπροστά τους. Το Acropolis Terrace, στρωμένο με ξύλο, ένας μικρός κήπος από οπωροφόρα και θάμνους της μεσογείου, με μαρμάρινα παγκάκια, ξεδιπλώνει στο βηματισμό των επισκεπτών της την ομορφιά της πόλης, ατίθαση με βαριά κληρονομιά τη μέρα, μαγική και υποβλητική τη νύχτα. Συμπληρωματικά της εκδήλωσης στον ξεχωριστό χώρο του Acropolis Terrace, μια αίθουσα συναντήσεων, σοφά περιβαλλόμενη με τζάμι για να αφήνει τον Παρθενώνα να εισβάλει στο εσωτερικό της και μια σουίτα, μόλις μια ανάσα από το μεγαλείο της Ακρόπολης.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ LOBBY

 

ARCADE I, II, III

Δίπλα στο lobby και στο περίφημο Cafezoe, τρεις αίθουσες στραμμένες στην πολυτελή είσοδο του ξενοδοχείου, με άπλετο φυσικό φωτισμό, παρακολουθούν την κίνηση της πόλης ενώ στο εσωτερικό τους, σε μινιμαλιστικό ύφος, λειτουργούν υποδειγματικά ως αίθουσες επαγγελματικών συναντήσεων. Σύγχρονες διακοσμητικές φόρμες, προσομοιάζουν σε αίθουσες συσκέψεων εταιριών, προσφέροντας το πλεονέκτημα της άρτιας υποδομής, σ’ ένα περιβάλλον παροχών και πολυτέλειας, που εξυπηρετεί από 5 έως και 170 άτομα.

 

APHRODITE I, II, III

Στο επίπεδο του lobby, με φυσικό φως τη μέρα, ατμοσφαιρικούς, κρυφούς φωτισμούς τη νύχτα και τα φώτα της πόλης που τη φιλοξενεί, η κομψή αίθουσα Αφροδίτη προορίζεται για privé γεύμα ή δείπνο έως και 460 ατόμων. Οι τοίχοι με τις ξύλινες επενδύσεις, τα μαλακά χαλιά, οι γήινοι τόνοι, ξεκούραστοι και cozy, υποδέχονται τους καλεσμένους τους προσφέροντας την πλούσια επιλογή γεύσεων από τη γαστριμαργική κουζίνα του ξενοδοχείου.

 

ATHENAEUM CONFERENCE CENTRE Ι, ΙΙ, ΙΙΙ

Ένα privé συνεδριακό κέντρο, μέσα στο συνεδριακό ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Επιβλητικό και υποβλητικό, με χαρακτηριστικά έργα τέχνης και αυθεντικά κειμήλια, προϊδεάζει ήδη από το φουαγιέ του για την ξεχωριστή του ατμόσφαιρα, ιδανική για συναντήσεις ιδιαίτερης σπουδαιότητας και κύρους. Περιμετρικά του φουαγιέ, με ξύλο σε σκούρες αποχρώσεις, μάρμαρο και δέρμα και ατμοσφαιρικό φωτισμό, αποκαλύπτονται οι τρεις αίθουσες συναντήσεων, διαχωρισμένες σε τρεις ξεχωριστούς χώρους, χωρητικότητας 150 ατόμων στο σύνολό τους. Φυσικό φως, σε οπτική επαφή με τη ζωή στους δρόμους που τις περιβάλλουν, με απόλυτη ηχομόνωση, περσίδες και βαριές κουρτίνες για πλήρη συσκότιση στην περίπτωση που είναι επιθυμητό, πλούσια χαλιά και φωτισμός που παραπέμπει σε ιδιωτικούς επαγγελματικούς χώρους υψηλά ιστάμενων προσώπων. Ξεδιπλώνοντας τις προτάσεις αιθουσών του Athenaeum Conference Centre, η αίθουσα συναντήσεων 10 ατόμων, με το μεγάλο ξύλινο τραπέζι και τις κόκκινες δερμάτινες καρέκλες, το Aquarium, έργο του 1995, τοίχους με ξύλινες επενδύσεις και βελούδινες κουρτίνες, προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για συμφωνίες κύρους.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ – 1 & -2

 

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Όλες οι αίθουσες συναντήσεων που βρίσκονται στο -1 επίπεδο του ξενοδοχείου, με διαφορετική αισθητικά προσέγγιση, ωστόσο την ίδια άρτια υποδομή, λειτουργούν ανεξάρτητα ή συνδυαστικά έχοντας το κοινό πλεονέκτημα του φωτός και της οπτικής επαφής με το lobby του ξενοδοχείου, ενώ η σύνδεσή τους με όλες τις συνεδριακές αίθουσες που βρίσκονται στο κάτω επίπεδο και εξυπηρετούν έναν εντυπωσιακό αριθμό συμμετεχόντων – Ballroom I, II, III και οι παρακείμενες Vip, Lamda, Omega, Theta, Sigma και Delta μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά επιτρέποντας να εξελιχθεί στους χώρους τους ένα πραγματικά μεγάλο γεγονός, τόσον όσον αφορά στον όγκο των επισκεπτών, όσο και στη σπουδαιότητά του. Οι χώροι υποδοχής επιτρέπουν την ανάρτηση μεγάλων αφισών, ενώ το σήμα κατατεθέν του χώρου, η Ηλεκτρομαγνητική Σφαίρα του γλύπτη Takis, έργο του 1979, λειτουργεί και ως γλυπτό προβολής στοιχείων της εκδήλωσης, όπως τα logo προϊόντων.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ -1

 

ALPHA, BETA, EPSILON, ZETA, KAPPA

Ενδιαφέρον παιχνίδι τέχνης και τεχνογνωσίας, επαγγελματικής αναγκαιότητας και εικαστικής παρέμβασης, η αίθουσα Kappa, εμπνέει. Προορισμένη για κεφάτες συναντήσεις με κυριολεκτικές ατίθασες πινελιές στο έντονο κόκκινο, πράσινο και μπλε, προσεγγίζει με άναρχη επιμέλεια μια διαφορετική συνάντηση, όπου οι συμβάσεις ανατρέπονται. Η Kappa προορίζεται για 15. Λίγους και δημιουργικούς. Δίπλα της, οι Alpha, Beta, Epsilon, Zeta, προσγειωμένες και γήινες. Για πολύωρες συναντήσεις, με πλήρη ηχομόνωση, που διακόπτονται από φωτεινά διαλείμματα στο χώρο υποδοχής με το φυσικό φως.

 

ΟΜΙΚΡΟΝ Ι,ΙΙ  &  YPSILON Ι,ΙΙ, ΙΙΙ, IV, V

Ξύλο, δέρμα, έργα τέχνης σ’ ένα περιβάλλον που τονίζει το ενδιαφέρον του ξενοδοχείου στη διαμόρφωση χώρων που προσφέρονται για επαγγελματικές συναντήσεις απαιτήσεων και κύρους. Χώρος υποδοχής και διαλείμματος με φυσικό φωτισμό από τη γυάλινη σκεπή – αίθριο, που σκεπάζει με τη διαφάνειά της το συνεδριακό τμήμα του ξενοδοχείου, ο οποίος προσφέρεται και για γραμματειακή υποστήριξη ή και εκθεσιακό χώρο. Σε φυσική επαφή με το σύνολο του lobby, οι αίθουσες Ypsilon και Omikron, με βαριά διαχωριστικά και απαλές επενδύσεις, φιλοξενεί ανάλογα με το είδος της συνάντησης έως και 390 συμμετέχοντες.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ -2

 

BALLROOM I, II, III

Με μια λέξη… μεγαλειώδης. Η εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης του ξενοδοχείου που έχουν επιλεγεί για τους χώρους του, προσδίδει έναν εικαστικό χαρακτήρα που μπορεί και συνδυάζεται με τις ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους, τους εκθαμβωτικούς πολυελαίους και τον σύγχρονο εξοπλισμό. Το Ballroom αποτελεί το μεγαλύτερο χώρο εκδηλώσεων της Αθήνας, χωρίς κολώνες και δύσκολα σημεία ελεύθερης κίνησης, με δυνατότητα διαχωρισμού σε 3 μικρότερες, ωστόσο εξαιρετικά μεγάλες, αίθουσες με αυτονομία στον εξοπλισμό και απόλυτη ηχομόνωση διαθέτοντας σκηνή για παρουσιάσεις, επιδείξεις μόδας ακόμη και παραστάσεις. Αποτελεί το απόλυτο must στην υποδομή εκδηλώσεων της Αθήνας, με έναν άνετο χώρο υποδοχής, ικανό να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες σύνεδρους της ενιαίας αίθουσας, ενώ ο μεγάλος εξωτερικός χώρος με την Ηλεκτρομαγνητική Σφαίρα, ο οποίος οδηγεί και στις τρεις αίθουσες, μπορεί να λειτουργήσει ως εκθεσιακός, χώρος υποδοχής ή και εγγραφών, ιδανικός επίσης για διάλειμμα καφέ, ελαφρύ γεύμα ή κοκτέιλ καλωσορίσματος.

 

VIP, LAMDA & OMEGA

Από 26 άτομα ως και 200, σε θεατρική διάταξη, σε διαμόρφωση επαγγελματικής συνάντησης ή γεύματος, οι τρεις αίθουσες VIP, Lamda και Omega, η κάθε μία ξεχωριστά ή συνενωμένες, σε νοητή συνέχεια με τους χώρους του Ballroom, αποκαλύπτουν σε μικρότερες διαστάσεις το μεγαλείο των χώρων εκδηλώσεων του ξενοδοχείου. Οι τρεις αίθουσες, με κυρίαρχο στοιχείο τα εντυπωσιακά έργα τέχνης στους τοίχους που προσδίδουν κύρος και εικαστική διάσταση στο χώρο, τον εξαιρετικό φωτισμό, τα πλούσια χαλιά, τις άρτιες οπτικοακουστικές δυνατότητες, τις διακοσμητικές παρεμβάσεις αποτελούν ιδανική επιλογή για λίγους αριθμητικά, ωστόσο VIP επισκέπτες. Οι αίθουσες που οδηγούν στον επιβλητικό χώρο υποδοχής με την εικαστική δήλωση της Ηλεκτρομαγνητικής Σφαίρας του Takis, συμπληρώνουν την άρτια υποδομή τους με τις υπηρεσίες του έμπειρου προσωπικού του Τμήματος Εκδηλώσεων, πάντα πρόθυμο να εκπληρώσει με υποδειγματικό επαγγελματισμό τις προσδοκίες των πελατών του ξενοδοχείου.

 

THETA, SIGMA & DELTA

Σε συνέχεια με το Ballroom III, οι αίθουσες Theta, Sigma και Delta, με τα λαχταριστά Γλυκά Κουταλιού του εικαστικού Κώστα Ιωαννίδη, χαρίζουν μια γλυκιά πινελιά στον άκρως επαγγελματικό αυτό χώρο σε ανοιχτές αποχρώσεις γήινων τόνων, χρωματική επιλογή που φωτίζει το χώρο. Πολυτελείς και απέριττες, προσεγμένες σε φωτισμό και ηχομόνωση, οι αίθουσες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για εποικοδομητικές συναντήσεις συγκέντρωσης και απομόνωσης 14 έως και 150 ατόμων, ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων.