ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ, 19, 20, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018. Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Η γαστρονομία με τον αναπόσπαστο με αυτήν οίνο στο 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, για τρεις ημέρες στο Ζάππειο. Το συνέδριο με τίτλο: «Η Ευρώπη των γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός –Οίνος –Γαστρονομία» θα φιλοξενήσει μία μεγάλη έκθεση που θα παρουσιάζει τη διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την κατανάλωση, ενώ θα προβάλλει τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής με την παρουσίαση παραδοσιακών προϊόντων.

Το συνέδριο που αποτελεί την ετήσια εκδήλωση του CEUCO ((Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας – Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), το οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», θα φιλοξενήσει μία διάχυτη γεωγραφικά παρουσίαση των τοπικά πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων –εδέσματα και ποτά –με στοιχεία της μεσογειακής διατροφής, η οποία συμβάλλει αποδεδειγμένα στην καλή υγεία και τη μακροζωία.

Στο συνέδριο του 2017 που διεξήχθη στην Ισπανία, με βασικό αντικείμενο το συνδυασμό οίνου και γαστρονομίας, συμμετείχαν 500 σύνεδροι και περισσότεροι από 100 φορείς και σύλλογοι από περίπου 10 ευρωπαϊκές χώρες. Στο συνέδριο της Αθήνας θα έρθουν ως επισκέπτες γαστρονόμοι εμπειρογνώμονες πολλών ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι θα δοκιμάσουν την ελληνική γαστρονομία και μία ευρεία γκάμα ελληνικών κρασιών.

Περισσότερες πληροφορίες