ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ: ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην πολύβουη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου, στον δρόμο για την Κηφισιά, ένα δάσος γεμάτο Πεύκη και πολλές ακόμη εκπλήξεις, έκτασης 950 στρεμμάτων, αποκαλύπτει τον θαυμαστό κόσμο του πράσινου, στα μονοπάτια του οποίου ξεδιπλώνεται η ιστορία, και μάλιστα, από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα.

Στα μονοπάτια του Δάσους Συγγρού…

Ο επισκέπτης, καθώς ακολουθεί τα μονοπάτια που συνεχώς διακλαδίζονται εμπρός του, αποκαλύπτει αρχαιολογικά ευρήματα που καταμαρτυρούν την ιστορική διαδρομή του χώρου, ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους. Στις αρχές του 20ου αι., ο Α. Συγγρός αγόρασε το κτήμα που φιλοξένησε την κατοικία του και πολλά ακόμη βοηθητικά κτίρια και εγκαταστάσεις, από τις οποίες σώζεται σε σχετικά καλή κατάσταση, το βουστάσιο και το παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα και φυσικά τη διατηρητέα βίλλα. Η μικρή εκκλησία σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο γερμανό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ και αποτελεί τον μοναδικό γοτθικού ρυθμού ορθόδοξο ναό στην Ελλάδα.

Από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου

Αθλητές, άνθρωποι κάθε ηλικίας, μικρά παιδιά και πολλοί σκύλοι συντροφιάς, από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου, γυμνάζονται, τρέχουν, πεζοπορούν, παίζουν ομαδικά παιχνίδια, ξεκουράζονται, επιμορφώνονται, διαβάζουν, απολαμβάνοντας την άπλετη φύση που σήμερα φιλοξενεί δεκάδες θερμοκήπια, τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, τα πρότυπα σχολεία των Αναβρύτων και δύο δημόσια εκπαιδευτήρια για γεωργικές σπουδές.

Περισσότερες πληροφορίες