ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ «ΓΕΩΜΕΤΡΙΕΣ» ΤΟΥ

Στην καρδιά του κέντρου της πόλης της Αθήνας, στη στάση Κεραμεικός με το μετρό ή στη στάση Γεωπονική Σχολή με το λεωφορείο, ξεδιπλώνονται ατελείωτοι κήποι που ούτε καν τους υποψιαζόμαστε εκτός εάν έχουμε επισκεφτεί τη σχολή ως φοιτητές. Εκατοντάδες στρέμματα γης με απίστευτη ποικιλία φυτών και λουλούδια κάθε λογής, ένας πολύχρωμος κόσμος σε πράσινο φόντο εκατοντάδων στρεμμάτων γης, μας συστήνεται και μας προτείνει να τον γνωρίσουμε μαζί με ό,τι παράγει η γη μας –το γνωστό και το άγνωστο οικοσύστημα, με αφορμή τη διοργάνωση και την παραγωγή «Γεωμετρίες» από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια της χώρας μας, (ξανα)συστήνεται

Στους κήπους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου έχει «στηθεί» ένα πυκνό πρόγραμμα σποράς και συγκομιδής με πολύμηνο κύκλο ζωής, όσο διαρκεί η έκθεση. Οι επισκέπτες –συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα 7 δράσεων -με το αλάτι, τη φωτιά, τους κήπους, τους σπόρους, το νερό, τη γη και τον αέρα –και θα πραγματοποιήσουν πλήθος δράσεων, όπως γεύματα και εργαστήρια, θα περιπλανηθούν, θα ακούσουν ομιλίες, θα επιδοθούν σε αναγνώσεις, με στόχο να γνωρίσουν τις πολλές και διαφορετικές όψεις του πανεπιστημίου, τον αμπελώνα του, το δενδροκομείο και το ανθοκομείο του αλλά και να μάθουν για τις νέες τεχνικές καλλιέργειας και το φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Με το βλέμμα και τη σκέψη της τέχνης

Σε επιλεγμένα σημεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου έχουν στηθεί έργα σύγχρονης τέχνης, πρόσφατα δημιουργήματα Ελλήνων και ξένων εικαστικών καλλιτεχνών, σε γενική επιμέλεια της locus Athens. Οι Γεωμετρίες, μέσα από την επιμέλεια του οργανισμού σύγχρονης τέχνης που έχουν δημιουργήσει η Μαρία –Θάλεια Καρρά και η Όλγα Χατζηδάκη, αφηγούνται με νέα «γλώσσα» τη σύγχρονη τέχνη και τη συστήνουν στο κοινό προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μαζί του. Έως τις 15 Ιουνίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες