ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στη σκιά της Ακρόπολης, δίπλα από το λόφο του Φιλοπάππου, κάτω από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ανάμεσα σε αυτήν και τη πολύβουη Λεωφόρο Συγγρού, το Κουκάκι το 2015 ψηφίστηκε ως η 6η καλύτερη περιοχή στον κόσμο για διαμονή από τουρίστες που επιλέγουν ως επιλογή διαμονής ιδιόκτητα σπίτια προς ενοικίαση. Η εξαιρετική αυτή θέση δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή ζουν εκεί, γιατί το Κουκάκι είναι φιλόξενο, πανέμορφο και βολικό.

Γιατί το προτιμούν Έλληνες και ξένοι που αγαπούν το κέντρο

Το Κουκάκι, που οφείλει το όνομά του σε έναν άνθρωπο, στον κατασκευαστή κρεβατιών Κουκάκη που διατηρούσε το εργοστάσιό του κοντά στο σημείο του Φιξ, που σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, είναι σίγουρα η πιο κοντινή και οργανωμένη περιοχή στην Ακρόπολη, μετά φυσικά την πανέμορφη Πλάκα, που συνεχίζει να διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος με καλά διατηρημένα ή ανακαινισμένα σπίτια, νεοκλασικά κτίρια με αρχιτεκτονική ταυτότητα αλλά και πολυκατοικίες της εποχής του μεσοπολέμου με την επίσης χαρακτηριστική τους αρχιτεκτονική. Ανάμεσά τους μπορεί κανείς να ξεχωρίσει πολλά ακόμη που έχουν αφεθεί και έχουν ερημώσει αλλά ακόμη διαφαίνεται πίσω από τους μισογκρεμισμένους τοίχους η αίγλη του παρελθόντος. Επιπλέον, οι δύο πεζόδρομοί του, εκτός από τη Διονυσίου Αεροπαγίτου που το οριοθετεί από την Ακρόπολη και την Πλάκα, ο πεζόδρομος της Διάκου και της Ολυμπίου με τα δεκάδες στέκια με τραπεζάκια έξω και μέσα, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες για ξεκούραση και χαλάρωση. Τα πολλά και συχνά μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν έναν ακόμη λόγο για να βρεθεί κανείς εκεί, εύκολα και γρήγορα. Οι τρεις γραμμές λεωφορείων (550, Α3 και Α2) που σταματούν στη διπλανή Λεωφόρο Συγγρού ή κινούνται και μέσα στο Κουκάκι, ο σταθμός Μετρό (Μ2) αλλά και η επιλογή Τρόλεϊ (νούμερο 10). Σημαντικό πλεονέκτημα για την περιοχή είναι και η πολύ κοντινή της απόσταση από τη θάλασσα, που για πολλούς κατοίκους αποτελεί μία βόλτα ακόμη και με τα πόδια!

Κέντρο με πολιτιστικό ενδιαφέρον

Η θέση του κάτω από την Ακρόπολη και δίπλα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και παρακείμενα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης προσδίδουν στο Κουκάκι έναν ιδιαίτερα έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα. Ακριβώς για αυτό η περιοχή παλαιότερα αλλά ακόμη και σήμερα προτιμάται από καλλιτέχνες και συγγραφείς. Στο Κουκάκι μπορεί κανείς να βρει γκαλερί, τον «ξεχωριστό» κινηματογράφο Μικρόκοσμο για τις σινεφίλ ταινίες του και τα ποικίλα του αφιερώματα, ενώ εκεί φιλοξενείται και το Μουσείο Συναισθημάτων για παιδιά και Εφήβους.