ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Στο ιστορικό του Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου, αναφέρεται: «Το πλανητάριο… κατέστη ένας σπουδαίος τρόπος για εκατομμύρια ανθρώπους να μάθουν πράγματα που πίστευαν ότι είναι πέρα από τη μαθησιακή τους ικανότητα, για τους μεγαλύτερους να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους νεότερους και για τους εμπειρογνώμονες να έρθουν σε επαφή με τους ανειδίκευτους». Αυτή η εκπληκτική εκπαιδευτική δυνατότητα που παρέχει το Πλανητάριο, το καθιστά ένα σύγχρονο επιστημονικό κέντρο για όλους, ένα απλό, προσιτό και απολύτως κατανοητό μέσο για όλους τους ανθρώπους, όλων των ηλικιών.

Ένα ταξίδι στο Διάστημα

Μέσα από το θόλο διαμέτρου 25 μέτρων και συνολικής επιφάνειας 950τ.μ., ο επισκέπτης –θεατής περιηγείται στη ζωή στο σύμπαν, αντιλαμβάνεται τους κόσμους του ηλιακού μας συστήματος αλλά και του σύμπαντος, ανακαλύπτει κρυμμένους κόσμους, μαθαίνει για τους Δεινόσαυρους, τη ζωή και τον αφανισμό τους, για τις διαστημικές καταιγίδες και το Βόρειο Σέλας, για τους αστεροειδείς και τους κομήτες. Τα προγράμματα του Πλανητάριου, εμπλουτίζονται συνεχώς, προβάλλονται από Δευτέρα έως και Κυριακή, από το πρωί (9:30πμ. τις καθημερινές και 10:30 τα Σαββατοκύριακα) έως αργά τις απογευματινές ή και βραδινές ώρες (τελευταία παράσταση περίπου 20:30) και αφορούν παιδιά από 5 ετών και άνω, ενώ όλες ανεξαιρέτως ορίζουν κατώτατο ηλικιακό όριο, ώστε να είναι απολύτως κατανοητές για τους θεατές τους.

Καινούργια παράσταση: Polaris. Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας

Ένας πιγκουίνος και ένας αρκούδος συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής και γίνονται φίλοι στην προσπάθεια να ξεδιαλύνουν το μυστήριο «γιατί οι νύχτες στους πόλους της Γης είναι τόσο μεγάλες». Μία ευχάριστη ιστορία, που προσφέρει γνώσεις και ψυχαγωγία σε παιδιά και μεγάλους. Βάλτε στο πρόγραμμά σας.

Περισσότερες πληροφορίες