espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΚΘΕΣΗ & ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ, 1821-1896". ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ.

Η διαδρομή της Αθήνας από τη μικρή οθωμανική πόλη του 1821 στην πρωτεύουσα που ανέλαβε την αναβίωση των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων του 1896, αποτυπώνεται σε μία σπουδαία φωτογραφική έκθεση και ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη.

Η ιδέα για τη δημιουργία μίας σειράς ντοκιμαντέρ για την ιστορική διαδρομή της πόλης μας, ξεκίνησε το 2012, όταν παρουσιάζονταν το ντοκιμαντέρ «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης» και η Μαρία Ηλίου συζητούσε με τον Άγγελο Δεληβοριά την επιθυμία της να δημιουργήσει μία ιστορική σειρά που θα ξεκινούσε από το 1821 και θα έφτανε έως τις μέρες μας. Οκτώ χρόνια μετά, η σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Μαρία Ηλίου έχει δημιουργήσει πέντε ταινίες ντοκιμαντέρ, με πρώτη την «Η Αθήνα από την ανατολή στη δύση, 1821 – 1896», που θα παρουσιάζεται όλο τον Μάρτιο και έως τις 26 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη, παράλληλα με μία φωτογραφική έκθεση.

Η φωτογραφική έκθεση παρουσιάζει αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και γκραβούρες που έχουν συλλεχθεί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Ελλάδα, με την ευγενική προσφορά πολλών Ιδρυμάτων. Το υλικό, το οποίο περιγράφει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη σταδιακή μετάβαση μίας μικρής οθωμανικής πόλης, σε μία πρωτεύουσα, συνοδεύεται με ήχους και μουσικής της εποχής που παρουσιάζεται.

Μουσείο Μπενάκη – Κεντρικό Κτήριο (Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Κολωνάκι).

Περισσότερες πληροφορίες