espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ένας μοναδικός κήπος 1860τ.μ. στις βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω, μόλις 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, κληροδότημα της Ιουλίας και του Αλέξανδρου Διομήδους, αποτελεί μία ανεξερεύνητη όαση πρασίνου που προσφέρεται για εκπαίδευση και δασική αναψυχή.

Ο Βοτανικός Κήπος, ο μεγαλύτερος της χώρας και της Ανατολικής Μεσογείου, ιδρύθηκε το 1951 και οργανώθηκε με την αμέριστη συμβολή του καθηγητή βοτανολογίας Κωνσταντίνου Μητράκου και της καθηγήτριας αρχιτεκτονικής και κήπων και τοπίου του πανεπιστημίου του Βερολίνου, Herta Hamerbacher. Το καλλιεργημένο τμήμα του κήπου αποτελεί ένα οικοσύστημα όπου συμβιώνουν αρμονικά και αναπτύσσονται αυτοφυή δασικά τμήματα με 550 περίπου είδη και καλλιεργούμενα τμήματα με περισσότερα από 4.000 είδη φυτών. Αυτό το χαρακτηριστικό, η μίξη φυσικού περιβάλλοντος και καλλιεργούμενων ειδών, καθιστά τον κήπο σπάνια περίπτωση παγκοσμίως.

Το καλλιεργημένο του τμήμα αποτελείται από φυτά και δέντρα, ιστορικά, φαρμακευτικά, οικονομικά φυτά (φυτά που χρησιμοποιούνται στη φαρμακοβιομηχανία, στην υφαντουργία, στην κτηνοτροφία), ενώ διαθέτει ένα εντυπωσιακό πρότυπο θερμοκήπιο και δύο λίμνες! Οι άνθρωποι που ευθύνονται για τη διατήρηση και την προστασία του Κήπου, προσπαθούν να μη διαταράξουν αυτό το θαυμαστό οικοσύστημα για αυτό και δεν επιτρέπουν μέσα στον κήπο την είσοδο κατοικίδιων.

Στον Κήπο πραγματοποιούνται προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά, μεμονωμένα ή σε ομάδες, διενεργούνται ερευνητικά προγράμματα, ενώ στους σκοπούς της λειτουργίας του, εκτός από την αναψυχή, είναι και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το περιβάλλον και την προάσπιση του. Ανακαλύψτε τον και εντάξτε τον στις ημερήσιες εξορμήσεις σας για όλη τη χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες