espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ

Οι μοναδικές εφευρέσεις ενός συναρπαστικού ανθρώπου σε ένα εξαιρετικό μουσείο.

Στην οδό Πινδάρου στον αριθμό 6, σε ένα κτήριο – κόσμημα της Αρ Νουβό, φιλοξενείται μία έκθεση που μας διαφωτίζει για τις εφευρέσεις του 20ου αιώνα που σηματοδότησαν την πρόοδο και την καινοτομία, οι οποίες οφείλονται σε έναν και μόνο άνδρα, τον Νίκολα Τέσλα. Η έκθεση με τον τίτλο «Εφευρέτης του 20ου αιώνα», παρουσιάζει εκθέματα, από μοντέλα σε κλίμακα καθώς και λειτουργικά μοντέλα εφευρέσεων, στα πεδία του ηλεκτρισμού, της ασύρματης τεχνολογίας, του ραντάρ, των ακτίνων Χ και του ραδιοφώνου.

Ο Τέσλα, μία ιδιοφυής, πολυσήμαντη προσωπικότητα, ένας οραματιστής με ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον και σπουδαίο επιστημονικό έργο, επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίστηκε για την ευρεία χρήση του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα προσωπικό, οικονομικό όφελος. Τα έργα του, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο της κάθετης απογείωσης, το ομώνυμο πηνίο, δεν του επέφεραν βραβεία και χρήματα, άφησαν όμως κληρονομιά στην ανθρωπότητα, που έως σήμερα επωφελείται από το έργο του.

Η ιστορία του μεγάλου εφευρέτη εξιστορείται μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου και συναρπάζει μεγάλους και μικρούς. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου, έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες