espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Περισσότερα από 200 πορτρέτα κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων που έχουν συνεργαστεί με την εφημερίδα δρόμου (free press) LiFO θα παρουσιαστούν σε μία έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, συνθέτοντας την προσωπογραφία της πόλης. «Οι Αθηναίοι», άνθρωποι γνωστοί για το έργο τους ή καθημερινοί ετερόκλητοι άνθρωποι που ζουν και κινούνται στην Αθήνα και φωτογραφήθηκαν για τις ανάγκες της δημοφιλούς στήλης της εφημερίδας «Οι Αθηναίοι», θα παρουσιάζονται για ένα μήνα, έως τις 2 Φεβρουαρίου 2020, στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη, στην Πειραιώς 138.

Οι φωτογράφοι των πορτρέτων, όλοι τους γνωστοί για το έργο τους και καταξιωμένοι, προσπάθησαν μέσα από τη φωτογραφική τους συνδρομή στην στήλη της εφημερίδας, να αναδείξουν το πολυπρόσωπο προφίλ της πόλης, των Αθηναίων που αγαπούν την Αθήνα, και την ίδια στιγμή να αναδείξουν την τέχνη τους, την περίφημη φωτογραφική τέχνη και μάλιστα στην έντυπη μορφή της. Ανάμεσα τους φωτογράφους των πορτρέτων αναφέρονται οι Σπύρος Στάβερης, Αναστασία Βουτυροπούλου, Πάρις Ταβιτιάν, Freddie F., Παντελής Ζερβός, Charlie Makkos, Στάθης Μαμαλάκης, Γιάννης Μπουρνιάς, Νίκος Κατσαρός, Photoharrie, Σπύρος Σιμωτάς.

Οι 200 φωτογραφίες των 15 χρόνων LiFO αναμένεται να αναδείξουν τα πολυεπίπεδα χαρακτηριστικά αυτής της πόλης, που όλοι αγαπάμε και όλοι με δυσκολία ανεχόμαστε, αφού καταφέρνει να μας γεννά ανάμικτα συναισθήματα, που εκτείνονται από την ασφυξία έως την απόλυτη ευδαιμονία. Η έκθεση του Μουσείου Μπενάκη θα συνοδευτεί από μία πολυσέλιδη έκδοση που θα διανεμηθεί δωρεάν σε όποιον ενδιαφέρεται στην πόλη, σε μεγάλο τιράζ.

Περισσότερες πληροφορίες