espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.

Μία περιπέτεια 27 ετών έφτασε σε ευτυχές τέλος και εμείς, όλοι όσοι αγαπάμε την τέχνη, από τις 2 Οκτωβρίου 2019, έχουμε το «δικό» μας Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην οδό Ερατοσθένους 13, στο Παγκράτι, ένα 11όροφο κτήριο - κόσμημα υψηλής αισθητικής πάνω στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, θα φιλοξενεί 180 μοναδικά έργα τέχνης, γλυπτά και πίνακες, της μοντέρνας και της σύγχρονης τέχνης, κυρίως ευρωπαϊκής, από το 1880 έως το 1980, περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και Ξένων καλλιτεχνών και πολλές εκπαιδευτικές δράσεις.

Στην επιφάνεια των 7.250τ.μ. του κτηρίου θα εκτίθεται η θρυλική συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, δύο ανθρώπων που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους συλλέκτες παγκοσμίως στο δεύτερο μισό του 20 ου αιώνα. Μοναδικό κριτήριο της σπουδαίας αυτής συλλογής, οι προσωπικοί αισθητικοί κώδικες του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή. Των ανθρώπων που επέλεγαν τα έργα τους με γνώμονα την αγάπη τους για το ωραίο και έχτιζαν τη συλλογή τους με απαράμιλλη αφοσίωση και με τη σκέψη στραμμένη στο μοίρασμα της συλλογής τους με όλους. Από τη δεκαετία του 1950, οι δύο παθιασμένοι αλλά μεθοδικοί και υπομονετικοί συλλέκτες, προσέθεταν στη συλλογή τους μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα τέχνης παγκοσμίως. Βαν Γκονγκ, Σεζάν, Τουλούς Λοτρέκ, Πικάσσο, Μπρακ, Μιρό, Καντίνσκυ, Πωλ Κλε, Λεζέρ, Μπέϊκον, Τζιακομέττι, Πόλοκ, Ουντερβάσερ, Ντε Κίρικο, Παρθένης, Τέτσης, Βασιλείου, Μπουζιάνης, Χατζηκυριάκος – Γκίκας, Μόραλης, Τόμπρος. Ανάμεσα στις εκθεσιακές αίθουσες συμπεριλαμβάνεται και μία αίθουσα αφιερωμένη στη συλλογή των αείμνηστων οραματιστών από γαλλικά έπιπλα και αντικείμενα τέχνης από τον 18 ο αιώνα καθώς και από κινεζικά αντικείμενα τέχνης.

Μετά το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, ανοίγει τις πόρτες του για να προάγει τις εικαστικές τέχνες και να δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με την τέχνη και να την αγαπήσει. Έτσι, το όραμα των εμπνευστών του, του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, για έναν ζωντανό πολιτιστικό φορέα, ενταγμένο επάξια στο διεθνές εικαστικό γίγνεσθαι, γίνεται πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες