espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ!

Η ιδέα που μας ενθουσίασε. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανοίγει το «σπίτι» του στο ευρύτερο κοινό και μας καλεί να γνωρίσουμε από κοντά τα Προπύλαια, έναν από τους πιο εμβληματικούς τόπους μνήμης της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.

Ιδρύθηκε το 1837 και στα 180 χρόνια από τη θεμελίωσή του είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα και κρατά σήμερα την 72η θέση ανάμεσα σε 5.011 πανεπιστήμια στον κόσμο. Οι χώροι του έγιναν σημείο συνάντησης, πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων και κινητοποιήσεων, ενώ εντός του αλλά και στον περίβολό του διαδραματίστηκε η ιστορία της Ελλάδας.

Το νεοκλασικό κτήριο της Πανεπιστημίου, σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen, ολοκληρώθηκε σταδιακά, κυρίως το ζωγραφικό τμήμα της ζωφόρου των Προπυλαίων του. Ο εξωτερικός γλυπτός του διάκοσμος περιλαμβάνει μορφές όπως του Ρήγα Φεραίου, του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄, του Αδαμάντιου Κοραή, του Ιωάννη Καποδίστρια.
Η γνωστή και άγνωστη ιστορία του Πανεπιστημίου θα αποτελέσει το αντικείμενο της ξενάγησης από μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, υπό την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή ιστορίας του Τμήματος Δημήτρη Παυλόπουλου. Για τις ξεναγήσεις θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο http://visit.uoa.gr/