espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με την «ψάθα» σας στην Ψάθα

60χλμ. δυτικά της Αθήνας, ακολουθώντας τον δρόμο για τα Μέγαρα, φτάνετε σε μία παραλία της Αττικής, που σας θυμίζει Κυκλάδες. Τη λένε Ψάθα, είναι γεμάτη βότσαλο, μέσα και έξω, είναι μεγάλη και όχι οργανωμένη και χαρακτηρίζεται από τις ταβερνούλες της, τα καφέ και τα ουζερί της που την κοιτούν διακριτικά. Πάρτε την ομπρέλα σας και την ψάθα σας και απολαύστε την έως αργά το βράδυ.

Το αμμουδερό Σκάλωμα θα σας ανταμείψει

65 χλμ. από την Αθήνα η μικρή αμμουδιά Σκάλωμα στην παραλία Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό, με τα πεύκα που κατεβαίνουν έως την άμμο και τα καταγάλανα νερά, θα σας εντυπωσιάσει, κυρίως αν πάτε τον Αύγουστο όπου ο κόσμος κάνει διακοπές στα νησιά και η Αττική ανασαίνει.

Η μικρή, θαυματουργή Αλθέα

Στην Αγία Μαρίνα, λίγο μετά την εκκλησία, υπάρχει μία πινακίδα που γράφει Αλθέα. Εκεί παρκάρετε και πάρτε κάτω τα σκαλάκια. Ένα μικρός κόλπος, μη οργανωμένος σας περιμένει «οργανωμένους» και εξοπλισμένους κατάλληλα για να τον απολαύσετε έως αργά. Πάρτε μαζί σας ένα ψυγείο με τα απαραίτητα και ζήστε το. Αξίζει!

Μισό Μισό. Ο Χάρακας τα έχει όλα

Πάρτε τον δρόμο για Σούνιο από το Λαύριο και κάπου στα όρια του δήμου Λαυρίου και Κερατέας, αναζητήστε την. Τη αποκαλούν Χάρακα και είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της αθηναϊκής ριβιέρας. Μισή οργανωμένη, μισή ελεύθερη. Επιλέγετε και βουτάτε! Τον Αύγουστο θα είστε ανενόχλητοι!

Ένα μικρό κρυμμένο μυστικό

Στην Ανάβυσσο υπάρχει μία παραλία – μυστικό. Φτάνετε στην οργανωμένη παραλία Αναβύσσου και αντί να ξαπλώσετε, ανηφορίζετε φτάνοντας στο εκκλησάκι και μετά παίρνετε το μονοπάτι που θα σας βγάλει στην πίσω πλευρά του λόφου. Εκεί μία μικρή μα θαυματουργή παραλία, σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

Το Θυμάρι για όλα τα γούστα

Πάλι στον δρόμο για το Σούνιο, λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια είναι το θυμάρι. Αμμουδερό και αναπαυτικό, με ξαπλώστρες σε ένα μεγάλο του μέρος. Το υπόλοιπο ήρεμο, ανοργάνωτο και όλο καθαρό. Για όλα τα γούστα!