espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ATHENS OPEN AIR FESTIVAL – Η ΜΕΓΑΛYΤΕΡΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚH ΓΙΟΡΤH ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝHΣ ΑΘHΝΑΣ

Ίσως να πρόκειται για το πιο χαλαρωτικό καλοκαιρινό φεστιβάλ της πόλης, που συνδυάζει μοναδικά τη διασκέδαση με την τέχνη και την ιστορία. Κινηματογραφικές οθόνες στημένες σε μοναδικά σημεία της πόλης, παίζουν πολυβραβευμένες ταινίες, εντελώς δωρεάν. Υπαίθρια στημένα σινεμά μόνο για λίγο. Νοσταλγικό, καλοκαιρινό, εξαιρετικό.

Το Athens Open Air Festival, η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της καλοκαιρινής Αθήνας σύμφωνα με τους διοργανωτές της, μετρά ήδη 8 καλοκαίρια ζωής, μετατρέποντας 50 ιστορικούς, ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αλλά και πάρκα, πλατείες, παραλίες και ιστορικά θέατρα, σε θερινούς κινηματογράφους, προβάλλοντας αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Μία εξαιρετική ιδέα που δίνει ζωντάνια στην πόλη και μοναδική ευκαιρία ψυχαγωγίας και μάλιστα χωρίς κόστος. Για τον μήνα Ιούλιο, το αθηναϊκό ανοικτό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας μας επιφυλάσσει ιστορικές ταινίες σε αναπάντεχα σημεία της πόλης, συμβάλλοντας στην ανάδειξή τους. «Ο επαναστάτης του Αλκατράζ», του Τζον Μπούρμαν, η «Χαμένη Λεωφόρος» του Ντέιβιντ Λιντς, «Ο λυσσασμένος σκύλος» του Ακίρα Κουροσάβα, ο «Κίτρινος πράκτορας του Χονγκ Κονγκ» του Ρόμπερτ Κλάουζ, η «Στρατιά των Αφανών ηρώων» του Ζαν – Πιερ Μελβίλ, η «Αυγή» του Μούρναου, το «Αυτή είναι η ζωή μου» του Ντάγκλας Σερκ, το «Μπλόου Απ» του Αντονιόνι και το «Πνεύμα του Κακού» του Χούπερ, θα φιλοξενηθούν στην Πλατεία Αυδή, στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Λυκαβηττού, στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, στο Άλσος Πετραλώνων και αλλού, φωτίζοντας τις νύχτες μας και τα σημεία προβολής, με το μαγικό φως του κινηματογράφου. Κατεβάστε το πρόγραμμα και απολαύστε τα, με φεγγάρι ή χωρίς…

Περισσότερες πληροφορίες