ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ!

Το Μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει στο κοινό την ανασκαφή του και μας εντυπωσιάζει με τα 4.000 τ.μ. Αρχαίας Πόλης! Στις 20 Ιουνίου έγιναν τα λαμπρά εγκαίνια της σημαντικής εξωτερικής «πτέρυγας» του Μουσείου της Ακρόπολης, που τον Ιούνιο του 2019 γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του, με 14.500.000 επισκέπτες και εκατοντάδες περιοδικές εκθέσεις.

Την ίδια χρονική περίοδο, το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στην ανασκαφή του, στην ανεσκαμμένη έκταση των 4.000 τ.μ. στα θεμέλια του Μουσείου που αποκαλύπτει σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας από τις πολλές γειτονιές της αρχαίας Αθήνας, η οποία ήταν ενεργή από την κλασική εποχή έως και τα βυζαντινά χρόνια.
Ο επισκέπτης του Μουσείου, από τις 21 Ιουνίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, είναι πλέον σε θέση να περιηγηθεί στις επάλληλες φάσεις αυτής της αθηναϊκής γειτονιάς, να διαπιστώσει την «καθημερινότητα» των ανθρώπων, ακόμη και να φανταστεί πως ήταν η ζωή κάτω από την Ακρόπολη, πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Η ανασκαφή αν και κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης, παίζει με το φως και αναπνέει φρέσκο αέρα. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο εκθεσιακό χώρο όπου πολύ σύντομα και σταδιακά θα προστίθενται σε αυτήν ευρήματα της ανασκαφής, περίπου 1.300, που θα «περιγράφουν» τις πτυχές της καθημερινής ζωής, μετατρέποντας την επίσκεψη στο Μουσείο, σε εμπειρία ζωής.
Το προσεχές διάστημα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης από αρχαιολόγους του Μουσείου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες