espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ

Είσαι έτοιμος για μία εμπειρία; Αν ναι, μπες στον απόλυτο κόσμο των ψευδαισθήσεων. Ανακάλυψε και γέλασε με την ψυχή σου. Ένα από τα ελάχιστα μουσεία που δε χρειάζεται να κάνεις κράτηση και δε χρειάζεται να έχεις ξεναγό. Τα δωμάτιά του, δωμάτια ψευδαισθήσεων, στα εξηγούν όλα με τον πιο εύληπτο τρόπο. Ο τρόπος είναι ένας και τον εξηγούν οι υπεύθυνοι του μουσείου: οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι μόλις μία υπενθύμιση ότι οι αισθήσεις μας δεν είναι τέλειες και η αντίληψή μας για τον κόσμο είναι συχνά στρεβλή. Έλα και τσέκαρε τη συλλογή μας από οπτικές ψευδαισθήσεις… (visual illusions are just a reminder that our senses are imperfect and our perception of the world is often distorted. Come and check out our collection of optical illusions…).

15 δωμάτια ψευδαισθήσεων

Δεκαπέντε (15) δωμάτια αναλαμβάνουν να μας βάλουν να διαπιστώσουμε ότι η οπτική μας αντίληψη, ενδέχεται να αποτελεί μία ψευδαίσθηση, μέσα από την οποία θα μάθουμε και ταυτόχρονα θα ενθουσιαστούμε. Στα δωμάτια με διάφορους ευφάνταστους τίτλους, όπως η ψευδαίσθηση της καρέκλας, κεφαλή σε πιατέλα, το δωμάτιο της αντι-βαρύτητας, το περιστρεφόμενο δωμάτιο, του Απείρου ή η Άβυσσος, μπορούν να μπουν ενήλικες και παιδιά και να διαπιστώσουν ότι τα μάτια τους μπορεί και να τους γελούν! Ταυτόχρονα θα μάθουν πώς λειτουργούν κάποιοι φυσικοί νόμοι και πώς εφαρμόζονται έμπρακτα στην καθημερινότητα.

Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων, στο κέντρο της Αθήνας, στην Ερμού 119, στην περιοχή Μοναστηράκι, λειτουργεί από τη Δευτέρα έως την Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, εκτός Σαββάτου όπου κλείνει στις 10μμ., ενώ μπορούν να το επισκεφθούν παιδιά από 5 ετών έως και ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Ένα παιχνίδι ψευδαισθήσεων και γνώσεων μαζί!

Περισσότερες πληροφορίες