espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ATHENS FASHION FILM FESTIVAL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μία τριήμερη συνάντηση κινηματογραφιστών μόδας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα για πρώτη φορά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου.
Το φεστιβάλ μόδας μέσα από τον κινηματογραφικό φακό έχει ως στόχο να συνενώσει δύο τέχνες, προβάλλοντας και τις δύο, κινηματογραφώντας ωστόσο την πρώτη, την τέχνη της μόδας. Το φεστιβάλ, στημένο στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών φεστιβάλ απευθύνεται σε κινηματογραφιστές, σχεδιαστές μόδας, καλλιτεχνικούς διευθυντές, διαφημιστικά γραφεία, εταιρίες παραγωγής, εταιρίες μόδας, ηθοποιούς, σεναριογράφους, δημοσιογράφους, bloggers, σχολές σχεδίου και μόδας, σχολές εικόνας και ήχους και ΜΚΟ που ασχολούνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη στον χώρο της μόδας, όπως φυσικά και σε ανθρώπους που ανεξάρτητα με το επαγγελματικό τους αντικείμενο, ενδιαφέρονται για τη μόδα και τον κινηματογράφο συνολικά.

Στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ θα προβληθούν περίπου 100 ταινίες, ενώ θα υπάρξουν αφιερώματα και ταινίες μικρού μήκους μεγάλων οίκων μόδας, όπως Prada, Gucci, Cartier, Hermes, Ferragamo, κ.ά, με την υπογραφή σπουδαίων σκηνοθετών, ανάμεσά τους ο Anderson και ο Polanski.
Καλεσμένοι του φεστιβάλ είναι μεγάλα ονόματα του χώρου της μόδας, όπως η Constanza Cavalli Etro ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival και ο Valerio Capelli της Corriere Della Sera, ενώ ιδρύτρια του θεσμού και καλλιτεχνική διευθύντρια είναι η παραγωγός και σκηνοθέτης Nicole Αλεξανδροπούλου. Στην αίθουσα Σκαλκώτα, από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες