espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

Η εθνική μας βιβλιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της και μας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστούς χώρους σε μία ατελείωτη εξερεύνηση στον μαγικό κόσμο των γραμμάτων.
Η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (ΕΒΕ) στο ΚΠΙΣΝ και στο ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ στο κέντρο της πόλης, προσφέρει στους ερευνητές και στο ευρύ κοινό διευρυμένες συλλογές, σύγχρονες υπηρεσίες και Δανειστικό Τμήμα.

14 Ιανουαρίου 2019 – πρόσβαση παντού

Ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου του 2018 οι βιβλιοφάγοι και οι αναγνώστες έχουν πρόσβαση στις συλλογές περιοδικών, χειρόγραφων και στο Δανειστικό Τμήμα της βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ωστόσο, από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο σύνολο των συλλογών της ερευνητικής βιβλιοθήκης. Οι δυνατότητες που παρέχει η νέα εθνική βιβλιοθήκη στους αναγνώστες είναι πράγματι απεριόριστες ως προς τον όγκο του περιεχομένου και εξαιρετικά πολλές ως προς τον τρόπο αναζήτησης πηγών και ανάγνωσης. Η βιβλιοθήκη παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες όπως: Πλατφόρμα ψηφιακών συλλογών, νέο ιστότοπο (web site), νέο ηλεκτρονικό κατάλογο, υπηρεσία ενιαίας αναζήτησης και ηλεκτρονικό αναγνωστήριο. Για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει η ΕΒΕ, θα πρέπει να πιστοποιηθεί ως εγγεγραμμένος αναγνώστης στο Ενιαίο Σύστημα Πιστοποίησης Αναγνωστών. Ωστόσο, όλοι ανεξαιρέτως, ακόμη και η μη πιστοποιημένοι, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια βιβλία και άρθρα.

Την ίδια ημέρα, στις 14 Ιανουαρίου 2019 θα ξεκινήσει και η επαναλειτουργία του χώρου που παραδοσιακά φιλοξενούσε τη βιβλιοθήκη έως σήμερα, στο κέντρο της πόλης, στην Πανεπιστήμιου 32. Στους χώρους του Βαλλιάνειου μεγάρου θα υπάρχει αναγνωστήριο εφημερίδων, ενώ θα λειτουργεί και ως πύλη πληροφόρησης με υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Εξερευνήστε τις δυνατότητες που σας παρέχει η ΕΒΕ στην ιστοσελίδα της.