ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

6Η BIENNALE ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ANTI

Τι σημαίνει ANTI; Αντίθεση, αντίρρηση, αντιπαλότητα, αντίφαση; Πόσο το ΑΝΤΙ χαρακτηρίζει την πόλη της Αθήνας με δέκα χρόνια εγκαταστημένη οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση; Τι σημαίνει για την Αθήνα και τους κατοίκους της η μη-συμμόρφωση και η κανονικοποίηση της αντίθεσης στην πολιτική κουλτούρα έως και τη διαδικτυακή παραζάλη, μέσα από βιντεοπαιχνίδια, Netflix μέχρι και ινδάλματα της εποχής; Η 5η Biennale έκλεισε «περιμένοντας του βαρβάρους», η 6η ξεκινά κηρύσσοντας την αντι-εποχή.

Σε 4 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες θα προσκαλέσουν και θα προκαλέσουν σχολιάζοντας την πραγματικότητα μέσα από τα έργα τους

Από τις 26 Οκτωβρίου και για περισσότερο από έναν μήνα, 100 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο θα έχουν εγκαταστημένα τα ΑΝΤΙ εκθέματά τους, σε 4 κτίρια στο κέντρο της πόλης. Τέσσερα κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί, οριοθετώντας με την κενότητά τους, την ΑΝΤΙ εποχή τόσο της δυσφορίας, όσο και της εξέγερσης στην πόλη. Κεντρικός χώρος το κτήριο ΤΤΤ (Σταδίου 5), η Μπενάκειος Βιβλιοθήκη (Ανθίμου Γαζή 2), το πρώην ξενοδοχείο Esperia Palace (Σταδίου 22) και το πρώην κτήριο του ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4.
Οι διοργανωτές της Biennale (2005), η Ξένια Καλπακτσόγλου, επιμελήτρια έργων σύγχρονης τέχνης, ο Αυγουστίνος Ζενάκος, δημοσιογράφος και ο Poka-Yio, εικαστικός καλλιτέχνης, μέσα από την επιλογή των κτηρίων και κυρίως μέσα από την επιλογή του κέντρου της πόλης, απαθανατίζουν την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική στιγμή της.

Περισσότερες πληροφορίες