ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

Η πλούσια συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδας, με 3.000 έργα παραστατικής ζωγραφικής και χαρακτικής που κοσμούν τους χώρους της, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας της τράπεζας με μία «προσφορά» προς το ευρύ κοινό. 160 έργα από τη συλλογή της τράπεζας από την απαρχή της νεοελληνικής τέχνης έως και τη σύγχρονη εποχή, παρουσιάζονται στο κοινό, εξαίσια τοποθετημένα στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς. Λύτρας, Βολανάκης, Γύζης, Πρέκας, Αλταμούρας, Χαλεπάς είναι μόλις κάποιοι από τους ζωγράφους και γλύπτες που έχουν επιλεγεί για να εκπροσωπήσουν την νεοελληνική ζωγραφική, χαρακτική και γλυπτική από τα μέσα του 19ου αι. έως σήμερα.

Οι τόποι αναφοράς

Η έκθεση αναπτύσσεται σε τρεις κύριες ενότητες: την αναφορά στην αρχαιότητα, τον καθημερινό κόσμο, το τοπίο ως οδηγό τέχνης. Οι Έλληνες καλλιτέχνες δημιούργησαν εκφράζοντας το προσωπικό τους εικαστικό ιδίωμα και συνάμα αναδεικνύοντας την ταυτότητα του ελληνικού κόσμου στον οποίον ανήκαν, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα στην ελληνική κοινωνία.

Η ανάδειξη της ταυτότητας της νεοελληνικής τέχνης

Τα δεκαέξι δωμάτια του ισόγειου χώρου περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Μπενάκη έχουν μεταμορφωθεί σε έναν ζεστό, οικείο και ατμοσφαιρικό χώρο, ο οποίος μέσα από τον χρωματικό διαχωρισμό προσανατολίζει στις διαφορετικός ενότητες: Λαδοπράσινο για την αρχαιότητα, μπορντό για την ηθογραφία, γκρι για την τοπιογραφία –θαλασσογραφία.
Έως τις 20 Μαΐου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες