ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΥΟ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΙ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δύο καταξιωμένους και πολυβραβευμένους σολίστες πιάνου, την Κάτια Μπουνιατισβίλι και τον Γιώργο– Εμμανουήλ Λαζαρίδη. Η άφιξη των δύο βιρτουόζων του πιάνου θεωρείται μουσικό γεγονός στον χώρο της κλασικής μουσικής, ενώ οι επιλογές των έργων που θα παρουσιαστούν είναι εξαιρετικά αγαπητές στο ευρύ κοινό.

Η ορχήστρα

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας έχει ήδη στο ενεργητικό της 80 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής πορείας με παρουσιάσεις έργων από την κλασική μουσική, τους ρομαντικούς έως και τις σύγχρονες συνθέσεις, ενώ έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους μαέστρους όλων των εποχών. Η άφιξή της στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι ένα γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους γνώστες της καλής συμφωνικής μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Κάτια Μπουνιατισβίλι

Ένα λαμπερό αστέρι που μαγεύει τα πλήθη όπου παρουσιάζεται με την αβίαστη ερμηνεία της, τη χαρακτηριστική της άνεση και το όμορφο παρουσιαστικό της. Η Κάτια Μπουνιατισβίλι ξεκίνησε πιάνο μόλις 3 ετών με καθηγήτρια της μητέρα της, ενώ ήδη στα 6 της χρόνια έδινε το πρώτο της ρεσιτάλ πιάνου μαζί με την αδελφή της, επίσης ταλαντούχα πιανίστρια, και στα 10 της έδινε κοντσέρτα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Γεννημένη στη Γεωργία, αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο Tbilisi Central και το 2006 με καθηγητή τον Όλεγκ Μάιζενμπεργκ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο στο University of Music and Performing Arts στη Βιέννη. Ως επαγγελματίας έκανε το ντεμπούτο της στο Carnegie Hall το 2008, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της κυριολεκτικά σε όλον τον κόσμο. Έχει αποκλειστική συνεργασία με τη SONY Classical και έχει λάβει τα πιο σημαντικά βραβεία κλασικής μουσικής παγκοσμίας. Μιλά άπταιστα 5 γλώσσες: Γεωργιανά, Γαλλικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Ρώσικα.

Ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1978, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης σπούδασε πιάνο ως υπότροφος ιδρυμάτων και της Βασιλομήτορος Ελισάβετ. Τα 25 χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει παρουσιαστεί σε μουσικά κέντρα σε όλο τον κόσμο –Royal Albert Hall, Carnegie Hall, Wiener Musikverein –και σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ, υπό την μπαγκέτα σπουδαίων μαέστρων με συνοδεία κορυφαίες φιλαρμονικές ορχήστρες, ενώ έχει παραδώσει αναρίθμητα σεμινάρια σε φημισμένα μουσικά πανεπιστήμια. Οι ηχογραφήσεις του έχουν επιλεγεί ανάμεσα στις καλύτερες όλων των εποχών από τα πιο έγκυρα μουσικά περιοδικά. Παράλληλα, το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει χορωδιακή, χορευτική και θεατρική μουσική. Από το 2010 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι δύο πιανίστες στις 7 και 8 Μαρτίου θα παρουσιάσουν έργα Ντεμπουσί, Ραχμάνινοφ, Σιμπέλιους, Μπερλιόζ, Ραβέλ, Φρανκ.

Περισσότερες πληροφορίες