ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Σπάνια μπορούν να κάτσουν δίπλα δίπλα σε μία παράσταση και να την απολαύσουν από κοινού ενήλικες και έφηβοι. Αυτό ωστόσο συμβαίνει στη θεατρική παράσταση «Οι παραθεριστές» του Μαξίμ Γκόρκι, στη σκηνή του Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Οι πρωταγωνιστές του Γκόρκι φαίνονται αποχαυνωμένοι στο εγώ τους και τον μικρόκοσμό τους έως τη στιγμή που αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους και νιώθουν την ανάγκη ή και την «υποχρέωση» να αναλάβουν δράση. Θα το κάνουν; Μπορούν να βγουν από το υπερτροφικό τους εγώ;

Περισσότερες πληροφορίες

Η ΤΟΣΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΙΝΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΚΠΙΣΝ

Το διάσημο λιμπρέτο των Τζακόζα και Ίλικα και η περίφημη μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι συνθέτουν την «Τόσκα», μία από τις διασημότερες ιταλικές όπερες, που έχει κλέψει τις καρδιές φιλόμουσων αλλά και ερμηνευτών. Η Τόσκα, δράμα σε τρεις πράξεις, πρωτοανέβηκε το 1800, εποχή στην οποία και διαδραματίζεται και αναφέρεται στον ζωγράφο Μάριο Καβαραντόσι, εραστή της Τόσκα, διάσημης αοιδού της εποχής, ο οποίος καταδικάζεται σε θάνατο και η Τόσκα απελπισμένη που δεν μπορεί να τον σώσει, τελικά αυτοκτονεί. Η Τόσκα της Νέας Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει στις 26 Ιανουαρίου, στα πλαίσια του αφιερώματος στον Στέφανο Λαζαρίδη, με καταξιωμένους συντελεστές, μεταξύ τους την Τσέλια Κοστέα στον ομώνυμο ρόλο, τους Πάβελ Τσέντοχ και Δημήτρη Πακσόγλου σε διπλή διανομή και τον Δημήτρη Τηλιακό στον ρόλο του Βαρόνου Σκάρπια. Στους υπέροχους χώρους της Νέας Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης με σολίστα τον Ράντου Λούπου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ουγγρική μουσική παιδεία έχει δώσει καρπούς εδώ και δεκαετίες με περίφημες συμφωνικές και διάσημους μουσικούς που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, κερδίζοντας πάντα διθυραμβικές κριτικές. Η ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης με μαέστρο τον Ιβάν Φίσερ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία μόνο παράσταση, στις 19 Ιανουαρίου, με σολίστ στο πιάνο τον εξαιρετικό ερμηνευτή Ράντου Λούπου, έναν από τους καλύτερους ερμηνευτές Chopin παγκοσμίως. Στο Μέγαρο θα παρουσιάσουν τη Σουίτα νουμ.2 του Μπαχ, το Κοντσέρτο για πιάνο του Σούμαν και τη Συμφωνία νουμ.2 του Ραχμάνινοφ.

Περισσότερες πληροφορίες