ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΓΙΑΤΙ… ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ!

Ο Καρυοθραύστης του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, του καλλιτεχνικού διευθυντή των μπαλέτων Μπολσόι για 3 δεκαετίες, θα πλημμυρίσει με μουσική και θέαμα την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντα από τις 20 έως τις 30 Δεκεμβρίου, φέρνοντας για άλλη μία φορά την μαγεία του αξεπέραστου ρώσικου μπαλέτου στον ελληνικό κοινό.

Συντελεστές

Ο σπουδαίος χορογράφος Γκριγκορόβιτς, που φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής, φέρνει το υπέροχο παραμύθι του Καρυοθραύστη στο Μέγαρο Μουσικής, σε δική του χορογραφία και σε διασκευασμένο λιμπρέτο του αξεπέραστους Μαριούς Πετιπά. Οι εκλεκτοί του πρώτοι χορευτές και σολίστ θα αποδείξουν για μία ακόμη φορά την υπεροχή της Ρωσίας στον κλασικό χορό σε μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια θα συμπληρώσουν τη σκηνική μαγεία και θα την μεταφέρουν στους μικρούς και μεγάλους θεατές.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Το μπαλέτο σε δύο πράξεις «Καρυοθραύστης», βασισμένο στο παραμύθι του Hoffmann «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», ξεκινά τις παραστάσεις του την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και τις ολοκληρώνει στις 30 Δεκεμβρίου, με παραστάσεις στις 4 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ, τις περισσότερες ημέρες. Όποια διανομή και αν επιλέξετε, το βέβαιο είναι ότι θα βγείτε από την αίθουσα «μαγεμένοι».

Περισσότερες πληροφορίες

Το Ορατόριο των Χριστουγέννων για μία μόνο παράσταση στην Αθήνα

Αυτά τα Χριστούγεννα, το Ορατόριο των Χριστουγέννων του Μπαχ, ένα μουσικό έργο –σταθμός του μπαρόκ, θα «γεμίσει» των αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ερμηνευμένο από τους περίφημους Musiciens Du Louvre, ένα από τα πιο ονομαστά μουσικά σύνολα της Γαλλίας.
Οι ερμηνευτές του Musiciens du Louvre έχουν καθιερωθεί διεθνώς ως ιδανικοί στην ερμηνεία προκλασικού και κλασικού ρεπορτορίου. Το έργο του Γιόχαν Σεμπάστινα Μπαχ θεωρείται μία από τις ωραιότερες ακουστικά συνθέσεις εκκλησιαστικής μουσικής, όλων των εποχών. Στην παράσταση στις 20 Δεκεμβρίου οι Les Musiciens du Louvre θα ερμηνεύσουν σε όργανα εποχής υπό την μπαγκέτα του Μαρκ Μινκόβσκι και με τη συμβολή ερμηνευτών διεθνούς κύρους.

Περισσότερες πληροφορίες