espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

MAURICE BEJART - ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τα περίφημα Bejart Ballet Lausanne έρχονται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσουν τη χορογραφία τους σε μία από τις πιο φημισμένες όπερες του Μότσαρτ, τον Μαγικό Αυλό. Η εξαίρετη μουσική του μουσικού έργου, που έντυσε το λιμπρέτο του Μαγικού Αυλού, χορογραφείται πιστά από τα μπαλέτα Μπεζάρ, προκειμένου να αποκαλυφθεί η βαθύτερη ουσία της κίνησης, υπηρετώντας την πλοκή. Η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων, τα οποία για να ενωθούν θα πρέπει πρωτίστως να γνωρίσει το καθένα τον εαυτό του, διανθίζεται με κωμικά στοιχεία, που διαφαίνονται στην κίνηση, που προβάλλει την αθωότητα, την παιδική ματιά, σε αντιδιαστολή με τον μάλλον άκαμπτο, στιβαρό, ενήλικο κόσμο.

Το κεντρικό θέμα του έργου, η δύναμη της αγάπης για τον άνθρωπο, παρουσιάζεται με αντιπαραθέσεις, του καλού και του κακού, της αλήθειας και του ψέματος, που ενσαρκώνουν η Βασίλισσα της Νύχτας και ο Ζαράστρο αντίστοιχα.

Τα ελβετικά μπαλέτα Μπεζάρ, ιδρύθηκαν το 1987 από τον καταξιωμένο χορογράφο Μωρίς Μπεζάρ, ο οποίος είχε ήδη ιδρύσει και διευθύνει τα Μπαλλέτα του 20ου αιώνα, στις Βρυξέλλες. Από το 2007, καλλιτεχνικές διευθυντής των μπαλέτων διατελεί ο Gil Roman. Ο Μαγικός Αυλός συντέθηκε το 1791, σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ, φίλου και συνεργάτη του Μότσαρτ. και πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βιέννη. Από τότε και μετά τον θάνατο του Μότσαρτ, το έργο παρουσιάζεται από τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές παγκοσμίως και το κοινό, ενήλικες και παιδιά, το υποδέχονται με ενθουσιασμό.
Απολαύστε το σε μία ιδανική χορευτική εκδοχή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 20 έως και τις 30 Δεκεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες