espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ & ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕ ΕΙΧΕΣ ΔΕΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ ΒΑΛΣ

Με τον αξιοπρόσεκτο τίτλο «Ελέφαντας & θα έπρεπε να με είχες δει να χορεύω βαλς» (Elephant & you should have seen me dancing waltz), ο εικαστικός, περφόρμερ και σκηνοθέτης Ραμπί Μρουέ δημιουργεί για το Dance On Ensemble δύο έργα – γροθιά για το τραύμα που παραμένει κοινό σε όλους τους ανθρώπους αλλά και τόσο υποκειμενικό την ίδια στιγμή.

Το Elephant, το πρώτο από τα δύο έργα της βραδιάς, «μιλά» για την ανθρώπινη φύση πάνω σε ένα σκηνικό από 316 σχέδια νεκρών σωμάτων που ζωγράφιζε ο καλλιτέχνης επί ένα χρόνο (ένα την ημέρα). Με τη συνδρομή δύο χορευτών -Ty Boomershine και Jone San Martin - ο Μρουέ ξεδιπλώνει την ανθρώπινη φύση όπως ξεπροβάλει έπειτα από ένα ακραίο βίαιο γεγονός, από έναν πόλεμο ή ένα έγκλημα.

Στο δεύτερο έργο, με τίτλο you should have seen me dancing waltz, μία συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ιδρύματος Ωνάση, το ανθρώπινο σώμα γίνεται το σύνορο μεταξύ του έξω κόσμου και του εσωτερικού, τονίζοντας τον εμφύλιο πόλεμο των δύο πλευρών με κοινό σημείο αναφοράς το σώμα του χορευτή.

Το έργο στο σύνολό του παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη στη Στέγη, προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα θέασης των εμπειριών πολέμου και πολιτικών αγώνων του Ραμπί Μρουέ, που ωστόσο εκφράζονται δημιουργικά από τον άκρως πολιτικοποιημένο δημιουργό.

Περισσότερες πληροφορίες