espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΥΠΝΟΒΑΤΙΣ, ΤΟΥ ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟ ΜΠΕΛΛΙΝΙ, ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Με μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Μπελλίνι ξεκινά τη χειμερινή της σεζόν η Εθνική Λυρική Σκηνή. Η Υπνοβάτις, αποτελεί ένα αριστούργημα του συνθέτη, ένα μουσικό «ποίημα», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από το πρώτο της κιόλας ανέβασμα, το 1831 στο Μιλάνο. Ο συνθέτης σε αυτό του το έργο αποτύπωσε την ωριμότητα του ύφους του και εξέφρασε την πιο τρυφερή, εκφραστική και ανυπόκριτη μελωδία του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στις ελβετικές Άλπεις και αναφέρεται στον έρωτα ανάμεσα στη χωριατοπούλα Αμίνα και στον αγαπημένο της Ελβίνο. Λίγο πριν τον γάμο τους, η Αμίνα υπνοβατεί και αυτό γεμίζει αμηχανία και δυσαρέσκεια όλους τους συγχωριανούς της, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με προκατάληψη και φοβία. Ωστόσο, το έργο έχει ευτυχές τέλος, αφού η πρωταγωνίστρια, η υπνοβάτισσα, επιστρέφει στην πραγματικότητα, αφήνοντας για πάντα τον φανταστικό κόσμο.

Τον ρόλο της Αμίνας, τον οποίο ερμήνευσε η Κάλλας στη Σκάλα του Μιλάνου το 1955, σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, στη συγκεκριμένη παράσταση, ερμηνεύουν η Χριστίνα Πουλίτση και η Βασιλική Καραγιάννη, ενώ τον ρόλο του Ελβίνο μοιράζονται ο Γιάννης Χριστόπουλος και ο Βασίλης Καβάγιας.

Η Υπνοβάτις που ανεβαίνει για οκτώ παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή, αποτελεί μία παραγωγή υψηλών απαιτήσεων, σε μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Φιλίπ Ωγκέν και σε σκηνοθεσία του Μάρκο Αρτούρο Μαρέλλι, ο οποίος έχτισε τη σκηνοθετική του γραμμή εμπνεόμενος από το αριστούργημα του Τόμας Μαν, Το μαγικό βουνό. Η παράσταση αποτελεί μία συμπαραγωγή της Κρατικής Όπερας της Βιέννης και της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου και έχει ήδη παρουσιαστεί στη Βιέννη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Βαρκελώνη. 11 - 29 Οκτωβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες