espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟ SUMMER NOSTOS FESTIVAL

Βάλτε το SNFestival στην ατζέντα σας! Το φεστιβάλ που συνενώνει δημιουργικά και ψυχαγωγικά την τέχνη, την άθληση και την εκπαίδευση και σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού με συμμετοχικό τρόπο, έρχεται και πάλι στο ΚΠΙΣΝ και μας ζητά να το βάλουμε στο πρόγραμμά μας.

Από τις 23 Ιουνίου και έως το τέλος του μήνα. το Summer Nostos Festival, θα παρουσιάσει τη δουλειά σπουδαίων και καταξιωμένων καλλιτεχνών από τη μουσική, τη χορευτική και την εικαστική σκηνή και θα μας ζητήσει να γίνουμε μέρος της ψυχαγωγίας μας συμμετέχοντας σε δεκάδες δρώμενα, ειδικά σχεδιασμένα για μεγάλους και για παιδιά.

Το φεστιβάλ ξεκινά μουσικά, με κλασική, σύγχρονη και ελληνική μουσική από τους So Percussion και την Άλκηστις Πρωτοψάλτη ενώ ο γνωστός σε όλους μας Brian Eno θα εμφανίσει μία διαφορετική και εξίσου δημιουργική πτυχή της τέχνης του, το 77 million paintings, που συνδυάζει εικόνες με ήχους, προεκτείνοντας οπτικά την ambient μουσική ατμόσφαιρα με την οποία έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό. Στα «γνωστά» ονόματα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται και η Nene Cherry, η Rita Wilson και δεκάδες ακόμη εκπρόσωποι της μουσικής σκηνής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στον χορό, ο γνωστός πλέον σε όλους μας χορευτής και χορογράφος Akram Khan με τον συνεργάτη του Farooq Chaundhry, οι Boy Blue από το Λονδίνο με jam και Hip Hop χορό και οι Vertigo Dance Company – One. One & One από το Ισραήλ αναμένεται να αφήσουν ένα εξαιρετικό αποτύπωμα για τη χορευτική τέχνη η οποία συνεχώς εξελίσσεται για να εκφράζει ποικίλα σύγχρονα θέματα της ανθρωπότητας κα να διεγείρει τις αισθήσεις.

Το κοινό θα δει αλλά και θα συμμετάσχει σε δρώμενα ακροβασιών, αθλητισμού ακόμη και μαθηματικής σκέψης με εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και κυρίως θα «συναντηθεί». Ο στόχος άλλωστε των δημιουργών του φεστιβάλ, των ανθρώπων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι η «συνάντηση», η απόλαυση και η ανεμελιά. Ο ιδανικότερος τρόπος για να καλωσορίσουμε την εποχή των διακοπών μας…

Περισσότερες πληροφορίες