espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «ΝΟΡΜΑ» ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Νόρμα υπήρξε μία από τις πρώτες όπερες που παρουσιάστηκαν στην πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους το 1837! Υπό αυτή την οπτική, η Νόρμα επιστρέφει και πάλι για να μας θυμίσει την κορυφαία Μαρία Κάλλας που την ερμήνευσε μοναδικά πολλές φορές σε δημοφιλείς σκηνές διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, στην Επίδαυρο το 1960 και την Έλενα Σουλιώτη, την κορυφαία σοπράνο που μεσουράνησε για μόλις 10 χρόνια, αφήνοντας ηχηρό αποτύπωμα σε όποιους την άκουσαν.

Στις 5 Ιουνίου του 2019, η Νόρμα επιστρέφει στη σκηνή του Ηρωδείου, με την Εθνική Λυρική Σκηνή και σε σκηνοθεσία του Κάρλους Παντρίσσα, συνιδρυτή με ακόμη 5 καλλιτεχνικούς διευθυντές των Λα Φούρα Ντελς Μπάους, την εξαιρετικής ομάδας που ιδρύθηκε το 1979 και έχει ασχοληθεί με κάθε μορφή παραστατικής τέχνης, δίνοντας εξαιρετικές παραστάσεις. Ανάμεσά τους, την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης.

Στον ρόλο της Νόρμα, της επίορκης πρωθιέρειας των Δρυιδών που καίγεται στην πυρά μαζί με τον μυστικό εραστή της Πολλιόνε, οι υψίφωνες, στην πρώτη διανομή η Ιταλίδα Κάρμεν Τζανναττάζιο και στη δεύτερη, η Αμερικανίδα Μάρτζορι Όουενς. Η οπτική του σκηνοθέτη θέλει μία Νόρμα όπου θα διαφαίνονται τα ανυπότακτα συναισθήματα και τα άγρια ένστικτα -ο πόλεμος, η προδοσία, η γενναιότητα και το ακραίο ερωτικό πάθος, θα ταιριάξουν αρμονικά με την εποχή και την σκοτεινή πλευρά του δρυιδισμού και θα «συναντήσουν» τα ίδια συναισθήματα και ένστικτα που σήμερα εξακολουθούν να μας κυριεύουν.

5, 7, 9, 11 Ιουνίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες