espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Μια σπουδαία έκθεση που ξεκίνησε το 2010 στο Λούβρο και έχει κάνει τον γύρο 3 ηπείρων και 12 πόλεων σε 8 χρόνια, έρχεται στο μουσείο Μπενάκη με 300 εκθέματα για να μας παρουσιάσει την ιστορία της Σαουδικής Αραβίας, μιας χώρας που δεν είναι προσιτή στον επισκέπτη, αλλά έχει μία πλούσια ιστορία να παρουσιάσει από τους προϊστορικούς χρόνους έως τον 20ο αιώνα.

Στην έκθεση ξεδιπλώνεται η ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη της Αραβίας μέσα από ευρήματα που αποκαλύπτουν τις εμπορικές μετακινήσεις, την επικοινωνία της αραβικής χερσονήσου με τη Μεσόγειο, τη Μεσοποταμία και την ευρύτερη περιοχή της Ασίας και τις διαδρομές για προσκύνημα προς τη Μέκκα που αναπτύχθηκε τον 7ο αι. μ.Χ.. Τα εντυπωσιακά εκθέματα -αγάλματα μεγάλων διαστάσεων, χρυσά κτερίσματα και επιτύμβιες στήλες -θα συστήνουν στο κοινό έναν πολιτισμό κοντινό και άγνωστο στους περισσότερους.

Στην έκθεση πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από την επιμελήτρια Μίνα Μωραίτου συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, ενώ οι υπεύθυνοι του μουσείου έχουν προγραμματίσει εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Στα ίχνη των καραβανιών» για μαθητές από την Ε΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Λυκείου και σχετικές με την έκθεση διαλέξεις.

Περισσότερες πληροφορίες