espa

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΙΟΦΥΙΑ

Μετά την τεράστια επιτυχία της έκθεσης Van Gogh Alive με την αθρόα προσέλευση μεγάλων και μικρών, μία ακόμη ιδιοφυής προσωπικότητα θα ξεδιπλωθεί μέσα από το έργο του, πολυσχιδές και πρωτοπόρο, με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατό του. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε επιστήμονας -εφευρέτης, φιλόσοφος, ζωγράφος και γλύπτης, αλλά και βιολόγος, αρχιτέκτονας, μηχανικός και «ανατόμος». Έχει μείνει στην ιστορία για την «αινιγματική» Μόνα Λίζα και τη τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου, αλλά και για τις γνώσεις του περί ανατομίας, τις μηχανικές του εφευρέσεις πάνω στις οποίες βασίστηκαν μηχανές που εφευρέθηκαν χρόνια αργότερα, όπως μηχανές πτήσεων ή στρατιωτικού τύπου καθώς και μουσικά όργανα.

Οι διαφορετικές πτυχές του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με τη σύνθεση τριών εκθέσεων σε μία

Για να αποτυπωθούν οι διαφορετικές πτυχές του Λεονάρντο Ντα Βίντσι χρειάστηκε η συνεργασία του μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι και ειδικών από την Ιταλία και τη Γαλλία και η σύνθεση τριών διαφορετικών εκθέσεων σε μία. Η εμπειρία του επισκέπτη θα είναι οπτικοακουστική, όπως και στην έκθεση του Van Gogh, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν μαθαίνοντας από διαδραστικούς πίνακες.

Στους εμβληματικούς χώρους του Παλιού Αμαξοστασίου στο Γκάζι

Για τις ανάγκες της έκθεσης έχει επιλεγεί ο χώρος του παλιού αμαξοστασίου στο Γκάζι, ένας απόλυτα ταιριαστός χώρος που επιτρέπει την παρουσίαση πάνω από 200 εκθεμάτων από το Μουσείο Ντα Βίντσι, 75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεων, 17 ξεχωριστές θεματικές ενότητες, αντιπαραβολή των έργων του με σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, διαδραστικές εμπειρίες και κατανοητές επεξηγήσεις.
Από τις 30 Νοεμβρίου 2018 έως τις 30 Μαρτίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες